Aperitiv chec multicolor

de iry-gabriela in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2012 | 58935 vizualizari

 

Dupa cum stiti, pe 21 am sarbatorit Elenele, prilej pentru a face si eu ceva special pentru doamna mea draguta care imi este draga. De fapt, amandoua am participat la realizarea acestui chec si am fost super bucuroase ca a iesit extraordinar de bun si gustos, dar am fost si foarte laudate pentru reusita. Reteta o am de la ancutaCH si vreau pe aceasta cale sa ii multumesc. Este foarte reusita reteta!

 

INGREDIENTE


  • un ardei rosu
  • un ardei galben
  • un ardei verde
  • un piept de pui mare
  • 100 g kaizer
  • 100 g masline negre
  • 200 g ciuperci
  • o legatura de ceapa verde
  • 4 linguri de ulei
  • 8 oua
  • 2 cani de faina
  • 250 g smantana
  • 8 linguri de gris
  • un pliculet praf de copt
  • 100 g cascaval afumat
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec multicolor:

Pentru inceput, spalam pieptul de pui, il taiem cubulete si il calim putin in ulei. Separat, curatam ceapa si o tocam marunt si o calim in uleiul in care am calit si pieptul de pui. Separat, spalam ciupercile si le taiem marunt, le calim si pe ele pana se inmoaie, apoi le scoatem intr-un castron peste care adaugam ardeii spalati, curatati si taiati cuburi. Taiem kaizerul si maslinele cubulete si le punem impreuna cu celelalte ingrediente.   

Cat s-au racit cele calite m-am ocupat de oua, pe care le-am batut spuma. Am adaugat smantana amestecata cu gris si apoi faina amestecata cu praful de copt. In compozitia obtinuta am adaugat amestecul de legume, care sincer sa va spun emana un miros super  placut, de iti venea sa mananci crud, nu alta! Am amestecat pana s-a omogenizat toata compozitia si la final am adaugat cascavalul afumat  dat pe razatoarea mare.

Am uns 2 tavi de aluminiu unica folosinta  cu ulei si am tapetat cu faina, apoi am asezat compozitia in tavi. Am dat la cuptor 45 de minute, apoi le-am scos si le-am lasat sa se raceasca in tavi pana in momentul servirii.

Se servesc cu rosii si castraveti fiind foarte consistent.

Va spun sincer ca este extraordinar de bun si aspectuos! Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Compozitia este pentru 2 checuri aperitiv

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec multicolor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu